Σε πλήρη εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η «ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚ. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ – PYRELLAS» αποσκοπεί να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του ιστότοπου κατανοούν τι είναι τα ηλεκτρονικά μπισκότα (cookies) και γιατί χρησιμοποιούνται, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν εις γνώσιν τους αποφάσεις για το αν θέλουν τα ηλεκτρονικά μπισκότα στις συσκευές τους ή όχι.

Το ηλεκτρονικό μπισκότο είναι ένα μικρό αρχείο κειμένου που περιέχει έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης και μεταφέρεται από έναν ιστότοπο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω ενός ανώνυμου κωδικού, το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει τον υπολογιστή, αλλά όχι τον χρήστη, και να ανιχνεύει παθητικά τις δραστηριότητές του χρήστη στον ιστότοπο.

  Τα ηλεκτρονικά μπισκότα ταξινομούνται σε τέσσερις κατηγορίες, σύμφωνα με τις λειτουργίες τους:
 1. Απολύτως απαραίτητα ηλεκτρονικά μπισκότα
 2. Ηλεκτρονικά μπισκότα απόδοσης
 3. Ηλεκτρονικά μπισκότα λειτουργικότητας
 4. Ηλεκτρονικά μπισκότα διαφημίσεων
  Ο δικτυακός τόπος της «ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚ. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ – PYRELLAS» χρησιμοποιεί τις ακόλουθες κατηγορίες ηλεκτρονικών μπισκότων, για τη χρήση των οποίων δεν απαιτείται συγκατάθεση:
 1. Απολύτως απαραίτητα ηλεκτρονικά μπισκότα: Αυτά τα ηλεκτρονικά μπισκότα είναι απαραίτητα, προκειμένου να δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στον ιστότοπο και να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του, όπως να αποκτά πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές του ιστότοπου. Χωρίς αυτά τα ηλεκτρονικά μπισκότα δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν ορισμένες υπηρεσίες, όπως είναι η σύνδεση στον προσωπικό λογαριασμό ή η λειτουργία του καλαθιού αγορών.
 2. Ηλεκτρονικά μπισκότα απόδοσης: Αυτά τα ηλεκτρονικά μπισκότα συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν έναν ιστότοπο, για παράδειγμα, σε ποιες σελίδες πηγαίνουν πιο συχνά, καθώς και αν λαμβάνουν μηνύματα σφάλματος από ιστοσελίδες. Αυτά τα ηλεκτρονικά μπισκότα δεν συλλέγουν πληροφορίες που να αναγνωρίζουν τους επισκέπτες. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγουν είναι συγκεντρωτικές και άρα ανώνυμες. Χρησιμεύουν μόνο για τη βελτίωση της λειτουργίας ενός ιστοτόπου.
 3. Ηλεκτρονικά μπισκότα λειτουργικότητας: Αυτά τα ηλεκτρονικά μπισκότα δίνουν τη δυνατότητα στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνει ο χρήστης (όπως το όνομα χρήστη, τη γλώσσα ή την περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης) και να παρέχουν βελτιωμένες και πιο προσωποποιημένες λειτουργίες. Αυτά τα ηλεκτρονικά μπισκότα συλλέγουν ανωνυμοποιημένες πληροφορίες και δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την περιήγηση του χρήστη σε άλλους ιστότοπους.

Διαχείριση προτιμήσεων ηλεκτρονικών μπισκότων

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις για τα ηλεκτρονικά μπισκότα των τρίτων μερών μέσα από τους συνδέσμους που παρέχονται παρακάτω. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ηλεκτρονικά μπισκότα και τον τρόπο διαχείρισής τους μέσα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

 

Ηλεκτρονικά μπισκότα του Google Analytics

Ο δικτυακός τόπος pyrellas.gr περιλαμβάνει στοιχεία που μεταδίδει το Google Analytics, μια υπηρεσία παροχής αναλυτικών στοιχείων για την επισκεψιμότητα, την οποία παρέχει η Google, Inc.. Αυτά είναι ηλεκτρονικά μπισκότα τρίτων μερών των οποίων η συλλογή και η διαχείριση γίνεται με συγκεντρωτικό τρόπο και αποσκοπούν στην παρακολούθηση και τη βελτίωση της απόδοσης του pyrellas.gr.

Βάσει προεπιλογής, το Google Analytics χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μπισκότα για να συλλέγει και να αναλύει πληροφορίες για τη συμπεριφορά των χρηστών του ιστοτόπου, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ΙΡ. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται από το Google Analytics, το οποίο τις επεξεργάζεται ώστε να ετοιμάζει αναφορές για τις δραστηριότητες των χρηστών στο pyrellas.gr.

  To pyrellas.gr:
 1. χρησιμοποιεί απόκρυψη της ΙΡ και ανωνυμοποίηση, ώστε το Google Analytics να αφαιρεί την τελευταία οκτάδα στοιχείων από τη διεύθυνση ΙΡ του χρήστη, πριν χρησιμοποιήσει και αποθηκεύσει τις πληροφορίες (για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε σχετικά με την ανωνυμοποίηση της διεύθυνσης ΙΡ στο Google Analytics ή επισκεφθείτε την επισκόπηση για την πολιτική ασφάλειας και απορρήτου της Google),
 2. δεν χρησιμοποιεί ούτε επιτρέπει σε τρίτα μέρη να χρησιμοποιούν το εργαλείο αναλυτικών στοιχείων της Google για να ανιχνεύουν ή να συλλέγουν αναγνωρίσιμα προσωπικά δεδομένα. Η χρήση αυτών των ηλεκτρονικών μπισκότων υπόκειται σε συμβατικούς περιορισμούς της Google, στους οποίους υπενθυμίζεται η δέσμευση της Google να χρησιμοποιεί αυτά τα ηλεκτρονικά μπισκότα μόνο για την παροχή της υπηρεσίας, να τα αποθηκεύει ξεχωριστά και να μην τα «εμπλουτίζει» ή «διασταυρώνει» με άλλες διαθέσιμες πληροφορίες.

Σε αυτό το σημείο, η «ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚ. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ – PYRELLAS» θέλει να ενημερώσει ότι δεν χρησιμοποιεί επιπρόσθετες υπηρεσίες του Google Analytics και δεν έχει ενεργοποιημένη την επιλογή εμφάνισης διαφημίσεων ή κοινής χρήσης δεδομένων με την Google.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Πώς χρησιμοποιεί η Google δεδομένα, όταν χρησιμοποιείτε ιστότοπους ή εφαρμογές συνεργατών της

Οι χρήστες μπορούν, βάσει επιλογής τους, να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία του Google Analytics εγκαθιστώντας στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν τη λειτουργία εξαίρεσης που παρέχει η Google. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στους παρακάτω συνδέσμους:
Πρόσθετο αποκλεισμού του Google Analytics
Πληροφορίες για το πρόσθετο αποκλεισμού του Google Analytics

Αν ο χρήστης συνεχίσει την πλοήγησή του σε αυτόν τον ιστότοπο, ταυτόχρονα δίνει και τη συγκατάθεσή του για τη χρήση ηλεκτρονικών μπισκότων και συμφωνεί ότι κατανοεί την πολιτική για τα ηλεκτρονικά μπισκότα.